EGR - OFF

Vi erbjuder s.k “EGR – OFF” även kallad för “EGR – delete” till alla bilmärken och modeller.

Att bara avlägsna EGR mekaniskt räcker inte eftersom bilens styrsystem tror att ventilen är kvar och kommer att basera sina beräkningar på felaktiga värden. För att kunna dra nytta av att ventilen avlägsnats måste mjukvaran anpassas till detta. I de flesta fall kan EGR sitta kvar medan mjukvaran uppdaterar styrsystemet som exkluderar EGR funktionen.

EGR-OFF

Vad är EGR?

EGR-ventilen fungerar genom att återcirkulera en uppmätt mängd avgaser tillbaka till motorn genom luftintagssystemet, vilket minskar mängden utsläpp som motorn producerar.

Problemet ligger hos avgaserna som innehåller kolavlagringar. Denna gas återcirkuleras ständigt genom motorn, vilket med tiden kommer att orsaka ansamling av kolavlagringar i insugsgrenröret och andra delar inklusive EGR-ventilen. Denna uppbyggnad i ventilen är ofta det som får dem att misslyckas.

Vad är en EGR-kylare? EGR-kylaren är konstruerad för att sänka avgastemperaturen innan de återcirkuleras tillbaka till motorn. Detta görs för att hålla inloppstemperaturerna så låga som möjligt. Dessa är kända för sprickbildning vilket normalt resulterar i kylmedelsförlust. Senare modell Common Rail-motorer har flikar och solenoider på kylarna, samt sensorer för att övervaka dess funktion. När dessa misslyckas kan också felkoder och varningslampor utlösas.

EGR - Ventil

Fördelar med EGR - OFF

  • Sänkt motorvarvtal
  • Förbättrat gasrespons
  • Förbättrad ekonomi
  • Minskar oljekontaminering
  • Minskar koldioxidutsläpp i motorn
  • Kan förhindra DPF-fel eftersom sotet fastnar i DPF-fällan